To damer på en stein tar en hvil i sola på fjellet.

Hovden i Setesdal – tur til Nos og Stølskardnuten

Lengst nord i Setesdal ligger fjellbyen Hovden. En perfekt plass for deg som er glad i fjellet både sommer og vinter.

Ingen kommentarer
Fjellbyen Hovden er et eldorado både sommer og vinter (Foto: spfoto)

Lengst nord i Setesdal ligger fjellbyen Hovden. En perfekt plass for deg som er glad i fjellet både sommer og vinter.

Høsten er en fin årstid for en fjelltur og overnattingsmulighetene på Hovden er mange og varierte. Sjekk nettsiden for oversikt (Foto: Elisabeth Høibo)

Her er mange gode grunner til å utforske mulighetene. Dessuten er overnattingsmulighetene mange og varierte. Her er et par alternativer til en vellykket tur i fjellet:

Turen opp til Nos er en familievennlig tur der du kan velge mellom svette og komfort. Du kan nemlig ta stolheisen opp til toppen å gå de siste 500 meterne til selve utsiktspunktet på 1209 moh. Dette er så høyt du kommer og utsikten over fjellheimen er ganske så fenomenal og velfortjent.

Er det godt vær kan du se helt til Hardangervidda. Dette fjellplatået er dessuten et godt utgangspunkt for mange fjellturer. 

Det er mange steder å finne roen på Hovden (Foto: Inger Hutchinson / Elisabeth Høibo © Visit Sørlandet)

Ønsker du en lengre tur etter å ha nådd utsiktspunktet på toppen kan vi anbefale å fortsette nordover mot Stølskardnuten.

Les også: Vår artikkel om rundreise på Sørlandet

Fra toppen av stolheisen går det en blå-merket sti forbi Støylsskard og over Støylsskardnuten. Her går du et par tre kilometer i fint lettgått høyfjellsterreng på ca. 1200 moh. for så å komme inn på rød T-merket sti/kjerrevei. Denne kommer fra Hovden sentrum og går til turisthytta Sloaros.

Nesten uansett hvor du legger turen rundt Hovden finner du flotte utsiktspunkter (Foto: Inger Hutchinson / Elisabeth Høibo © Visit Sørlandet)

Denne veien følger du sørøstover og ned til parkeringen ved Hovden Alpinsenter. Fra toppen av Nos er denne turen ca. 8 kilometer. Veien er merket med blått fram til du treffer den T-merkede løypa Sloaros-Hovden. Følg denne ned til Hovden.

Tips: Hovden Badeland er et eldorado for barn i alle aldre. Her er vannsklie, elv med hindringer, fossefall, boblebad, babybasseng og hvilestoler. Kafé på både våt og tørr side.

Hovden tilbyr allsidige aktiviteter hele året rundt. Her koser familien Iglebæk seg i Hovden Badeland (Foto: Setesdal – Noreg tett på / Anders Martinsen Fotografer)

Mer å lese på Hovden sine hjemmesider HER!


Annonse:

Verdenskart for vegg – nyttig og dekorativt

Passer perfekt inn i en standard ramme du kan kjøpe nesten over alt. Bestill her!

Legg inn en kommentarAvbryt svar