Tilrettelagte sykkelveier i skjønne omgivelser i Løten (Foto: Visit Budor / Frederik Garshol)

Budor i Løten – sykkelpark og eventyrkoier i herlig samspill

Én kommentar
Utfordringer for alle i Budor sykkelpark (Foto: Andreas Kokkvoll)

Budor Sykkelpark finner du ved inngangen til Hedmarksvidda, kun en drøy mils vei fra Hamar. Sykkelparken åpnet i 2021 og allerede en populær aktivitet blant barn og unge.

Løiten Almenning ga Lars Haugen frie tøyler til å skape en sykkelpark med utfordringer både for nybegynnere og erfarne sykkelentusiaster. Resultatet ble en skikkelig bra park som er med på å løfte Budor og Løtenfjellet til en etter hvert så perfekt helårsdestinasjon – og da spesielt for barn og unge.

Godt tilrettelagte sykkelveier som passer store og små (Foto: Visit Budor / Frederik Garshol)

Så ta med syklene og ha en gøyal dag, her vil hele familien garantert trives.

Sykkelparken ligger rett ved Budor Skianlegg der du finner både bord, benker og griller. Så her kan du ta en pust i bakken og nyte medbrakt mat og drikke hvis du da ikke tar turen bortom gjestegården. Der er du alltid velkommen til kaffe og kaker og ikke minst, sjekke ut de gode lokale råvarene på en variert meny av varm mat.

Full konsentrasjon i den flotte sykkelløypa på Budor (Foto: Andreas Kokkvoll)

Ellers er Budor et flott utgangspunkt for ordinære sykkelturer med gode og unike turmål. Fra sykkelsetet ruller du på historisk gamle og gode fjell- og seterveier som tar deg inn i det vakre grønne viddelandskapet.

Mange veier å velge mellom (Foto: Visit Budor / Frederik Garshol)

Et landskap som brytes opp av gamle setervoller, krokete furuskog og åpne myrer kledd i hvit myrull. Terrenget er lett kupert og lett å sykle for de aller fleste. Turforslag finner du på nettsiden eller du kan kjøpe sykkel- og turkart for Budorområdet på gjestegården i åpningstiden.

Tilrettelagte sykkelveier i skjønne omgivelser (Foto: Visit Budor / Frederik Garshol)

For å sette en ekstra spiss på sykkelturen er det laget et eget sykkelstolpejaktkart for Løtenfjellet med 15 stolper. Dette aktiviserer både unge og gamle og kan fint tas som egne sykkelturer i området.

Sykkel- og vandrekart over Budor og Løtenfjellet finner du her!

I koiedalen på Budor er det ro og fred som hersker (Foto: Terje Karlung / StikkAv)

Sjarmerende koiedal med eventyrstemning

Koiedalen på Budur er unik og perfekt for en utflukt med barna. De pittoreske tømmerkoiene ligger nydelig plassert langs det lille vannet, noe som gir en stemning av folkeeventyr.

Det er grusede stier rundt hele tjernet og litt innover i skogen. Langs stiene er det koselige, tilrettelagte sitteplasser, og det er flere forskjellige lekeapparater spredt rundt omkring i Koiedalen.

Det er også fine muligheter for å ta seg et bad i det lille tjernet.

Overnatting på Budor finner du her!

Vinter på Budor

Skianlegget er tilpasset hele familien og godt tilrettelagt for barn og ungdom. Anlegget er spesielt tilpasset for slalåm, snowboard, kjelkeaking og for familier. Du finner også et eget lekeområde med skiband som elskes av de aller minste. I anlegget finnes varmestue og lavvo m/grillgrue. Det er griller utendørs til felles bruk, slik at du kan grille egen medbrakte mat.

Vinteridyll fra Budor med kjelkebakke og skitrekk i bakgrunnen (Foto: Hamarregionen)

Budor er et av få anlegg med egen kjelkenedfart og her er det mye moro i alle aldre. Kjelkene leies ut sammen med heiskortet og heisen i skianlegget tar deg med opp til toppen. Kjelken av ratt og bremser, så du selv kan styre fart og retning.

Budor er et eldorado på vinterstid med masse snø, alpinanlegg, akebakke og oppkjørte løyper (Foto: Frederik Garshol)

Budor har også et fantastisk løypenett for langrenn med godt preparerte løyper. Her har mange barn og unge tatt sine første stavtak gjennom mange år. Målia turisthytte er et knutepunkt på Hedmarksvidda og et naturlig mål for små skiløpere. Her venter varm sjokolade og nybakte boller på skientusiastene.

Få også med deg

  • Mattisrud er en barnevennlig besøksgård i Løten og et sted for fred og ro, lek og aktivitet, nærhet til naturen og kos med dyra. Noe godt å spise og drikke kan du også få kjøpt i åpningstiden. Et eldorado for barn og unge. Godt skiltet fra Budorvegen.
  • Korpreiret er dramatisk natur på sitt vakreste og mest spektakulære og en godt bevart hemmelighet for andre enn de lommekjente. En 3 kilometer lang canyon som bringer tankene helt andre steder enn til flate Hedmarken. Mange fine badeplasser i kulpene langs elven og et yndet utfartssted.  
Dramatisk natur på sitt vakreste (Foto: Jonas Jeremiassen Tomter)

Les gjerne vår artikkel om Korpreiret her!

Litt fakta

Budor, Løten kommune i Innlandet ● Hedmarksvidda ● Naturvakkert terreng ● Lite krevende, passer for de fleste ● Varierende lengde etter veivalg ● 15 km fra Hamar sentrum, samme fra Elverum ● Nyttige webadresser: Mattisrud på Facebook og visitbudor.no


Annonse:

Verdenskart for vegg – til nytte for hele familien

Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

1 kommentar om “Budor i Løten – sykkelpark og eventyrkoier i herlig samspill”

Legg inn en kommentarAvbryt svar