Diner USA

Route 66 – en amerikansk legende

Route 66 står for frihet, endring og eventyr. Siden 1926 har denne svingete landeveien koblet sammen Chicago med Santa Monica lengst vest i USA.

Ingen kommentarer
Mange pittoreske minnesmerker langs en klassisk rute (Foto: Kunth)

Den første sammenhengende veiforbindelsen mellom Chicago og Los Angeles gjør oss nostalgiske den dag i dag.

Strekningen er synonym med frihet og uendelige vide strekninger, «Street Cruisers» og «Easy Riders», neonreklame og amerikanske diners – kort sagt: symbolene til en nasjon, hvis livsstil er preget av å være «på veien».

Vesten var en gang både et løfte og en destinasjon – et paradis på jorden. «Go California» var mottoet – og Route 66 var veien å komme dit.

En amerikansk legende

Route 66 står for frihet, endring og eventyr. Siden 1926 har denne svingete landeveien koblet sammen Chicago med Santa Monica lengst vest i USA. Frem til da rumlet nybyggerne i sine vogner, og senere i bilene, over prærien, ofte på brolagte veier. Nå ble de eksisterende strekningene koblet sammen, og for første gang var det en solid kjørevei gjennom ørkenen og Rocky Mountains.

Interiør fra en klassisk amerikansk Diner (Foto: Kunth)

Etter hvert snirklet Route 66 sine 2.451 miles gjennom hele landet. Cyrus Stevens Avery regnes som grunnleggeren av motorveien, som ble fullstendig asfaltert allerede i 1938.

Les også: Vår artikkel om bilferie.

Ingen beskriver reisen til fattige gårdsarbeidere, og bekrefter mottoet «Go West!», drevet av håp om et lettere liv, bedre enn John Steinbeck i sin roman «Vredens Druer». Filmen fra 1940 med samme navn etablerte sjangeren road movie og gjorde Route 66 til en verdensberømt legende. Bare noen få år senere var imidlertid den svingete veien ikke lenger tilstrekkelig for det økende volumet av langtransport.

Denne fotoboken på 264 sider presenterer severdighetene langs Route 66 ikke bare i praktfulle bilder og ekspertprosa, men den tar deg også til mange destinasjoner som absolutt er verdt en omkjøring utenfor veien.

Pulserende storbyer veksler med lange præriestrekninger uten menneskeliv, og det er også store naturlige underverker.

I dag går den moderne Interstate Highway parallelt med den gamle Route 66, som er i rask tilbakegang. Likevel holder originale bensinstasjoner, restauranter og sjarmerende stoppesteder myten om det ville vesten i live og tiltrekker seg turister fra hele verden.

Trenger du kart over USA eller amerikanske byer? Sjekk vår utvalg her!

Sjekk ut denne videoen:


Annonse:

Verdenskart for vegg – til nytte og pynt

Kart over verden til å henge på veggen.
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.